به گزارش شهرآرانیوز، تداوم خشکسالیهای پیاپی در خراسان رضوی امسال بیشتر از گذشته چالش بر انگیز شده است و نبود و کمبود آب در بخشهای مختلف بیشتر نگران کننده شده است.
حسین اسماعیلیان درگفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در باره آخرین وضعیت آبی مشهد و استان گفت: خراسان رضوی بر اساس آخرین آمارهای انجام شده در رتبه آخر میزان بارندگی به لحاظ کاهش بارندگی را داراست. همچنین کمترین درصد بارندگی نسبت به دوره آماری در استان خراسان رضوی اتفاق افتاده است.
مدیرعامل آبفا مشهد در ادامه تصریح کرد: در بین حوزه خراسان رضوی، مشهد کماکان جزء بدترین وضعیت بارندگی قرار دارد. از ابتدای سال آبی تاکنون ۸۳ میلی متربارندگی داشته ایم. در حالیکه در شرایط معمول این میزان باید ۲۳۵ میلی متر باشد؛ که نشان دهنده کاهش ۷۰ درصدی بارندگی در دوره آماری بلند مدت وجود دارد.
وی افزود: همچنین نسبت به سال گذشته کاهش ۵۵ درصدی بارندگی را شاهد بودیم و از ابتدای سال تاکنون کل بارندگی شهر مشهد ۱۸ میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته کاهش ۶۵ درصدی داشته است.
این مسئول شهری در ادامه یادآورشد: متاسفانه تمام حوزه مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و بسیار شدید است و خشکسالیهای اخیر باعث شده ذخیره آب سدهای مشهد کاهش چشمگیری داشته باشد و حدود ۵۵ درصد ذخایر آب سدها در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است و حدود ۱۲ درصد متوسط حجم ذخیره سدها است.
اسماعیلیان افزود: بخش مهمی از آب مشهد ازگذشته از طریق سدها تامین میشود و این یک چالش بزرگی است که خوشبختانه با پروژههای پیشرو این چالش تا حدودی مرتفع میشود.
مدیرعامل آبفا مشهد در خصوص پروژهای پیشرو برای تامین آب مشهد گفت: یکی از پروژه ها، بحث اتصال چاههایی که در اختیار سایر دستگاهها و اختصاص آن به اب شرب شهری است. همچنین حفر یک سری چاهها در بعضی نقاط مشهد را داریم، بحث افزایش ظرفیت بهره برداری از منابع آب موجود که از پروژههای مهمی است که مثل نبی اکرم را داریم.
وی ادامه داد: همچنین ظرف چند روز اینده سه مخزن با ظرفیت ۹۰ هزار متر مکعب به مدار بهره برداری خواهد رسید. این مخازن نقش بسزایی در پیک زایی مصرف آب را میتواند ایفا کند. یکی از پروژههای دیگر در بحث بهبود شبکه ابرسانی خط انتقال غرب مشهد است که میتواند بخشی از کسری ابی که ما برای تابستان که حدود ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه نیاز به اب مشهد درپیک مصرف خواهد بود را تامین کند.
مدیرعامل آبفا مشهد تاکید کرد: عبور از این شرایط هم مستلزم انجام پروژههای پیشرو است و هم اینکه نیازمند مدیریت مصرف اب و توجه خاص از جنس صرفه جویی در مصرف اب را میطلبد که باید مورد توجه باشد.